В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надделява над хладнокръвното отношение към

...
В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надделява над хладнокръвното отношение към
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: В %-та понякога се крие и невярна информация

" В навечерието на най-светлите празници потребителската еуфория надвива над невъзмутимото отношение към извършването на покупки. За това би трябвало да внимаваме, да гледаме цените и постоянно, когато нещо не е ясно да питаме и когато нещо се обърка, да сигнализираме в Комисията за отбрана на потребителите. "

Това съобщи ръководителят на Комисията по отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред News.bg за огромното извършване на покупки за коледните и новогодишните празници.

Той прикани за рационално извършване на покупки, като хората би трябвало да внимават не бъдат подведени от изглеждащи много положителни и атрактивни предложения, а в действителност да се окаже, че ще си купят нещо на цената, която са можели да си купят преди, а даже и по-скъпо. Важно е да се прави параленост на цените, когато хората пазарят в интернет и да се търси стойностното изражение, а не толкоз процентът, тъй като от време на време зад % стои погрешна информация, сподели Маргаритов.

Той посочи, че даже и да има нещо написано, то може да не е правилно или пък да се нуждае от в допълнение конкретизиране, затова би трябвало да се пита и да се търси отсреща директният контакт. Това ще даде отговор на въпроса дали е действителна офертата и нейната стойност и параметри от позиция на хубавата картинка с хубавия аспект към планината, а на паркинга, който е пред хотела.

" Сега виждаме една доста приятна изненада - преди няколко дни падна доста прекрасен сняг, курортите отвориха, зимният сезон се обрисува да стартира доста добре и множеството хора са решили в последния момент да запазят отмора за празничните дни или за по-късно, в случай че няма места по празниците. Тук е моментът да обърнем внимание, че не винаги примамливите предложения са тъкмо такива каквито наподобява. Заради това съветваме да се търси контакт с този, който дава офертата, да се задават въпроси към него ", посъветва Маргаритов.

Той уточни, че има редица електронни магазини или такива, които се пробват да имитират електронни магазини и е много мъчно, когато възникне проблем, да бъдат издирени техните притежатели и админи. Маргаритов поучава хората, когато пазарят онлайн, да проверяват къде е регистриран електронният магазин, без значение, че може да има в наименованието си типични окончания, годни за страни от Европейски Съюз.

Маргаритов прикани хората да внимават, когато пазарят от платформи, в които е ясно, че отсреща не стои търговец, а физическо лице, което продава свои движимости. Ако възникне някакъв проблем след това, даже и да се открие индивидът, не всеки път може би ще останат потребителите задоволени от развиването на нещата, сподели той.

Маргаритов разясни, че когато се приказва за търговия в интернет, потребителите могат да върнат закупената стока в 14-дневен период от тяхното получаване - това важи за битова техника, облекла, обувки, козметика. Тук е значимо да се уточни, че при пазаруването през интернет в границите на гаранционния период, когато стоката даде недостатък, тя може да бъде върната при търговеца, който към този момент да я ремонтира, размени или върне парите, безапелационен бе Димитър Маргаритов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР